ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν ψυχικά ασθενή – Δημοσιοποιήθηκαν βίντεο σοκ

Η δημοσιοποίηση νέων βίντεο από τις φορητές κάμερες αστυνομικών ρίχνει φως στην φονική κατάληξη μίας αστυνομικής επέμβασης στο Λος Άντζελες στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο 36χρονος Τζέισον Μακάνι, βρέθηκε σε αποθήκη όπου σύμφωνα με την αρχική καταγγελία προς τις αστυνομικές Αρχές ήταν «ύποπτος», έφερε «ρόπαλο» και «απειλούσε εργαζόμενους». 

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια και παραδέχθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Μάικλ Μουρ, «το πρόσωπο που έκανε την κλήση μεγαλοποίησε εσκεμμένα τις πληροφορίες που έδωσε για την κατάσταση προκειμένου η υπηρεσία να δράσει ταχύτερα».

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν έδρασαν απλώς ταχύτερα, αλλά και ακραία. 

Ο Μακάνι κρατούσε ένα πλαστικό πηρούνι στο χέρι του. Όταν πάνοπλοι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, αρχικά φάνηκε να υπακούει στις εντολές, αλλά στη συνέχεια, βλέποντας μία αστυνομικό να τον σημαδεύει με καραμπίνα, της όρμησε και προσπάθησε να την αφοπλίσει. Η απάντηση ήταν πραγματικά πυρά από τους υπόλοιπους. Όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ήταν νεκρός.

Ο αδερφός του αργότερα αποκάλυψε ότι ο Μακάνι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας και κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης βρισκόταν εν μέσω «διπολικού επεισοδίου». «Ποτέ δεν ήταν βίαιος», όπως ξεκαθάρισε…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί